Transformatie

Esthetisch isoleren & transformeren? Denk E-Board®

De gevel bij een transformatieproject wordt met E-Board® gevelsysteem vernieuwd, geïsoleerd én vaak verbeterd in de bouwtechnische uitvoering. De hoogwaardige isolatiepanelen worden bekleed met keramische steenstrippen naar keuze. Het pand krijgt elke gewenste uitstraling en verrijkt het straatbeeld.

Gevel wijziging

Bij transformatie moeten de oorspronkelijke rooilijnen vaak gehandhaafd blijven. Dat lukt met E-Board® in een compacte, spouwloze gevel. Een nieuwe gemetselde buitengevel past vaak niet binnen de rooilijn. De panelen worden op de bestaande gevel of binnenmuur aangebracht. Voor nieuwe gevelopeningen zijn geen lateien nodig.

Constructie

Met het E-Board® isolatiesysteem wordt een lichtgewicht gevel mogelijk. Vaak kan zo de bestaande fundering intact blijven en ongewijzigd worden gebruikt. Geveldragers zijn niet nodig en de bouwkundige constructie wordt eenvoudiger. Eventuele oneffenheden van een ruwe binnengevel, tot circa 20 mm, kunnen eenvoudig worden uitgevlakt met de lijmmortel.

Neem contact op met onze experts voor bouwkundig advies

Esthetisch

Gevels in baksteen zijn geliefd en onderdeel van het historisch straatbeeld in Nederland. Keramische steenstrippen hebben exact dezelfde uitstraling. Verticaal ‘metselwerk’, patronen en reliëfs zijn mogelijk omdat de steenstrippen worden verlijmd. De diverse formaten steen- en hoekstrippen zijn leverbaar in verschillende diktes.
Embedded thumbnail

Isolatiewaarde

De hoogwaardige E-Board® EPS-HR200-platen hebben een λ = 0,031. Met diktes tussen 40 en 304 mm (tweelaags vanaf 204 mm) kan een Rd-waarde gekozen worden tussen 1,29 en 9,81 m²K/W.
< >

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder