Renovatie

Slim renoveren en een beter energielabel? Denk E-Board®

Voor het verhogen van de isolatiewaarde van de woning naar een beter Energielabel is E-Board® gevelisolatie een uitmuntend systeem. Deze isolatiepanelen worden bekleed met keramische steenstrippen. De woning behoudt daarmee het traditionele aanzicht en past in het straatbeeld.

Isolatiewaarde

De hoogwaardige EPS-HR200-platen (λ = 0,031) zijn leverbaar in diktes van 40 tot 304 mm (tweelaags vanaf 204 mm). De E-Board® panelen worden direct op bestaande buitengevel aangebracht met mortellijm en slagplug-schroeven.

Constructie

De gepatenteerde E-Board® panelen sluiten naadloos in elkaar met haak-las-verbindingen. Door juist deze montage is het systeem waterdicht en maatvast, maar blijft dampdoorlatend. Men kan starten vanaf de fundatie-voet, of een geïsoleerde kantplank monteren, waarop het eerste paneel verlijmd wordt. Neem contact op met onze technisch adviseurs voor bouwkundig advies in uw situatie.

Neem contact op met onze experts voor bouwkundig advies

Geen sloopwerk

Het slopen van de bestaande buitengevel is niet nodig omdat daarop de E-Board® panelen worden aangebracht. Dit betekent ook dat de bewoners niet (tijdelijk) hoeven te verhuizen. Eventuele oneffenheden en scheurtjes in de gevel kunnen worden gecompenseerd met de cementmortel-lijmlaag achter de E-Board® platen.

Behoud straatbeeld

De gerenoveerde woning behoudt het uiterlijk van origineel metselwerk en het straatbeeld blijft niet alleen bewaard, maar wordt ook verbeterd. De keramische steenstrippen zijn esthetisch even fraai als een nieuwe baksteen, en passen binnen het gezicht van de bestaande woonwijk.

Keramische steenstrips

Alle bakstenen van Vandersanden kunnen ook als steenstrip worden geleverd om de juiste match te maken. De steenstrippen zijn in verschillende diktes en vormen leverbaar. Door toepassing van hoeksteenstrippen zijn alle gevelhoeken en -openingen net zo robuust afgewerkt als bij traditioneel metselwerk.
< >

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder