Nieuwbouw

Lichtgewicht bouwen met een massieve uitstraling? Denk E-Board®

De gevel kan lichtgewicht worden uitgevoerd door de binnenwanden te voorzien van E-Board® isolatiepanelen. De isolatiepanelen bekleed met steenstrippen zijn tot 75% lichter dan een gemetselde gevel. Deze lichtgewicht gevel heeft hetzelfde uiterlijk als een gevel van baksteen.

Spouwloos bouwen

Doordat de E-Board® panelen rechtstreeks op de binnenwand van kalkzandsteen, beton of houtskeletbouw worden aangebracht, is er géén spouw nodig. De compacte gevel bespaart ruimte. Dit betekent dat er meer vierkante meters binnenruimte beschikbaar zijn.

Constructie

De fundering kan -voor wat betreft de lichtgewicht gevel- minder zwaar worden uitgevoerd. Er zijn geen lateien of geveldragers nodig en minder dilataties. De constructie wordt daardoor eenvoudiger en heeft geen koudebruggen.

Neem contact op met onze experts voor bouwkundig advies

Architectonische gevel

Ook kan -relatief eenvoudiger- de gevel architectonisch worden vormgegeven. Reliëfs worden gecreëerd door de E-Board® panelen in verschillende diktes toe te passen. Onze keramische steenstrippen geven de gevel een net zo fraaie afwerking alsof deze gemetseld is; er zijn ook hoekstrippen voor de hoeken, dagkanten en gevelopeningen. Met behulp van strek- zool- en andere speciale hoekstrippen zijn fraaie rollagen en allerlei authentieke details mogelijk.
Embedded thumbnail

Houtskeletbouw

De E-Board® panelen worden direct op een vezelcementplaat aan de houtskeletbouw-elementen bevestigd, zonder folies of spouw. De EPS-HR200-panelen zijn zowel waterafstotend als waterdicht, maar dampdoorlatend en sterk isolerend. Het dauwpunt zal in de isolatieplaten vallen.
< >

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder